Pogosto se zaradi naglice ali celo iz ekonomskih razlogov raje odločimo za ročno pomivanje posode, namesto za avtomatsko pomivanje. Toda, ali je to res smiselno?

Predpostavimo, da je treba v skladu s standardi, ki jih narekuje Uprava za hrano in zdravila, posodo očistiti prisotnih bakterij pri minimalni temperaturi 45 °C in potopiti v vodo in detergent za vsaj 30 sekund.

Poglejmo, kaj se zgodi, ko posodo pomivamo ročno:

Ročno pomivanje ne vzdržuje stalne temperature v umivalniku, prav tako ni vedno zagotovljen čas namakanja v detergentu za vsaj 30 sekund. Stvari se zapletejo pri obdelavi velikih predmetov, kot so pladnji, ki jih je težko popolnoma potopiti v vodo in detergent.

Še en postopek, ki ga ne smemo podcenjevati, je sušenje; praksa ročnega pomivanja posode običajno vključuje sušenje na zraku, vendar vlaga na posodi povzroči večjo možnost za rast bakterij, kar ne zagotavlja ustrezne varnosti hrane.

Ročno pomivanje posode pogosto traja približno 15 do 30 minut in to je čas, v katerem se odgovorna oseba ne more ukvarjati z drugimi dejavnostmi. Samo pomislite, da pomivalec v povprečju potrebuje približno 5 ur, da pomije 1000 kosov posode.

 

Uporaba profesionalnih pomivalnih strojev ne zagotavlja samo časovne prednosti, saj prihrani približno 4 delovne ure na dan, ampak tudi prihrani pri porabi vode. Dejansko je v povprečju potrebnih 45 litrov za polnjenje enega pomivalnega korita, medtem ko cikel pomivanja zahteva 2-2,5 litra.

Z uporabo profesionalne pomivalne opreme je mogoče notranjo temperaturo vode stalno nadzorovati. Podobno se sušenje izvede tako, da se odstranijo vse prisotne bakterije.

Vendar je pomembno, da vedno upoštevate cikel pomivanja, ne da bi spremenili trajanje in temperaturo, da dosežete optimalne rezultate.

Z našo linijo Elitech so čistoča, varnost in higiena zagotovljeni. Naš sistem Acquatech s kombiniranim delovanjem zavorne posode in črpalke za izpiranje vedno zagotavlja konstantno temperaturo, tlak in pretok vode.

 

 

 

Ta posebni pomivani sistem je bil testiran v skladu s parametri, določenimi v DIN10534. Opravljeni testi potrjujejo, da pomivalni stroji Elitech v kombinaciji z detergenti Krupps zagotavljajo sistem pomivanja, ki odstrani več kot 99 % prisotnih bakterij.

Linija Elitech je prav tako odlično prestala higienski test THERMOLABEL, nepovratno metodo, ki se uporablja kot indikator temperature pomivanja za zagotavljanje brezhibne higiene v pomivalnem stroju v skladu s smernicami HACCP.

 

 

 

 

Za podjetja, kot so bari in restavracije, kjer krožnike in kozarce vsak dan uporablja več deset različnih ljudi, postane bistveno, da se zanesejo na pomivalne stroje, ki lahko zagotovijo odlično higieno in čistočo za svoje stranke.
Poleg tega izbira profesionalnega pomivalnega stroja zagotavlja znatne prihranke pri času, porabi in denarju ter postane naložba, ki se sčasoma povrne.

KRUPPS predstavlja varnost in higieno, s poudarkom na ekonomski trajnosti naših pomivalnih strojev.