Časi ročnega pomivanja posode so že zdavnaj minili, zlasti v restavracijah in na drugih mestih, kjer strežejo hrano. Med razlogi za to je vse večje zavedanje o bleščeče čisti posodi za serviranje hrane, ki je pogoj za doseganje higienskih zahtev, predvsem v časih, ko se zaradi mikroorganizmov hitro širijo različne bolezni. Strojno pomivanje posode v gostinskih obratih je razlog za prihranek časa, stroškov in truda, obenem pa za povečanje produktivnosti.

Ker je na trgu moč zaslediti veliko različnih profesionalnih pomivalnih strojev, je včasih težko izbrati pravega. Zato v tem članku razpravljamo o profesionalnih pomivalnih strojih in načinih, kako med njimi izbrati najboljšega, da bo pomivanje posode enostavno, hitro in maksimalno učinkovito.

Kateri so profesionalni pomivalni stroji s številnimi prednostmi po dostopni ceni?

V zadnjih 170 letih so se pomivalni stroji razvili iz lesenih v sodobne stroje z zasloni na dotik. Čeprav je njihova temeljna naloga hitro in enostavno pomivanje posode, da prihranite čas in denar, je izbira odvisna od potreb spreminjajočih se zahtev strank. Na voljo je veliko pomivalnih strojev, ki se med seboj razlikujejo v dimenzijah, ceni, namenu, zmogljivostih in načinu upravljanja (zasloni na dotik).

Profesionalni podpultni pomivalni stroj je idealna rešitev za obrate z malo prostora, ker je na voljo več dimenzij strojev, ki se prilegajo vsaki kuhinji, lokalu, menzi, šoli, bolnišnici.
Vgradne pomivalne stroje je najbolje namestiti pod pult, za zmanjšanje hrupa ter boljšo izolacijo. Na voljo so v številnih velikostih, da ustrezajo vašim potrebam.
Pomivalne stroje lahko vizualno prilagodimo individualnim potrebam in na sprednjo stran polepimo logotip, napis ali kako drugo grafiko.
Pretočni pomivalni stroji so idealni za bolnišnice, šole, večje kuhinje in menze, ker so izdelani za večje obrate z različnimi zmogljivostmi.

Štirje načini za izbiro pravega profesionalnega pomivalnega stroja
Pomivalni stroji so postali nekaj vsakdanjega v gostinskih obratih, bolnišnicah in številnih drugih gospodarskih objektih po vsem svetu, predvsem zaradi uporabe napredne tehnologije za zmanjšanje stroškov in večje ozaveščenosti o čistem pomivanju posode brez mikrobov.
Pri nakupu profesionalnega pomivalnega stroja upoštevajte naslednje namige:

1. Upoštevajte proračun, saj je veliko profesionalnih pomivalnih strojev na voljo v različnih velikostih in funkcijah po različnih cenah.
2. Restavracije in drugi prehrambeni obrati bi morali razmisliti o količini posode, ki jo morajo pomiti v konicah, da bi izbrali pravi model za njihove potrebe.
3. Pri uporabi v objektih, kot so podjetja, je potrebno razmisliti o tem, kaj boste pomivali in kako velik je lahko profesionalni pomivalni stroj.
4. Pozanimajte se o servisu, garanciji, podpori, slovenskih navodilih in pri vsem tem upoštevajte ažurnost prodajalca.

Če ne veste za kateri pomivalni stroj bi se odločili, nas kontaktirajte in naš prodajni svetovalec vam bo svetoval pri nakupu, da bo pomivalni stroj prav takšen, kakršnega ste imeli v mislih.

Zahvaljujemo se za vašo pozornost!