Mesto Kranj, ki velja za zeleno destinacijo, je tudi mesto, v katerem se je v letošnjem poletju odvilo največ prireditev v Sloveniji. Uživali smo lahko na 160 dogodkih v mestnem jedru in okolici, ter 100 na kranjskem podeželju. Poletje je torej prineslo skoraj 100 dogodkov na mesec.

Ker so želeli zmanjšati količino smeti ter ohraniti čisto mesto, so se odločili, da bi na dogodkih uporabljali kozarce iz trde plastike za večkratno uporabo. Plastika pa je v primerjavi s steklom lahka, zato njihovo pomivanje predstavlja pravi izziv. Običajni pomivalni stroji niso prava rešitev, ker se kozarci hitro prevrnejo in se ne pomijejo tako, kot je treba.

Zavod za turizem in kulturo Kranj se je pri iskanju rešitve glede pomivanja plastičnih kozarcev obrnil na nas, mi pa smo jim ponudili rešitev in se podali v projekt. Naše podjetje SP-PRO d.o.o. skupaj z italijanskim proizvajalcem pomivalnih strojev KRUPPS je prilagodilo parametre konkretno za kozarce, ki so se uporabljali v Kranju, da bi ti ostali čisti in suhi ter se lepo zlagali enega na drugega. Ker smo podjetje, ki se ne boji izzivov in vedno stremimo k iskanju rešitev, želimo pomagati še ostalim mestom v Sloveniji pri ohranjanju čistoče ter spreminjanju zavesti ljudi.