Dandanes pomivanje posode ni več dovolj – poskrbeti je treba tudi za dezinfekcijo, da se odstranijo bakterije in ustavi širjenje virusa.
Higiena pomeni zagotavljanje zdravega okolja, v katerem stranke lahko varno uporabljajo posodo, skodelice in kozarce, ki so bili prej v stiku z drugimi ljudmi.
Da bi strankam zagotovili občutek varnosti ob uživanju kosila ali kave, smo se odločili, da preizkusimo in certificiramo naše pomivalne sisteme ter ponudimo popolno garancijo vsem našim kupcem.
Iz rezultatov, pridobljenih na opravljenih preskusih, je bila ocenjena popolna skladnost z zahtevami standarda DIN10534, kar potrjuje, da pomivalni stroji Elitech v kombinaciji s čistilnimi izdelki Krupps zagotavljajo pralni sistem, ki odstranjuje več kot 99% bakterij, prisotnih na posodah in kozarcih.

ELITECH – jamstvo za varnost
Najboljša rešitev za restavracije, menze, bare, šole, hotele. Pomivalni sistemi ELITECH, certificirani z najnovejšimi testi, lahko s svojo tehnologijo zagotavljajo popolno varnost vsem vašim strankam.

TERMOSTOP – vedno zajamčene temperature
Dezinfekcijo posode v profesionalni opremi dosežemo z izkoriščanjem visoke temperature vode med pomivalnim ciklom.
Zahvaljujoč funkciji Thermostop pomivalni stroj ne začne faz pranja in / ali izpiranja, dokler ni dosežena najnižja nastavljena temperatura, kar vedno zagotavlja popoln nadzor nad temperaturami in veliko varnost upravitelja restavracije.

SISTEM ACQUATECH – vedno popolno izpiranje
Faza izpiranja je ključnega pomena za zagotovitev odličnega cikla pranja. Zahvaljujoč sistemu Acquatech se izpiranje ves čas postopka izvaja pri stalni temperaturi. Tudi tlak ostane stalen, kar zagotavlja popoln tlak in popolno neodvisnost od omrežnega tlaka s popolno zmožnostjo popolnega izpiranja posode. Elitech zagotavlja tudi vedno optimalno porabo vode in detergentov, s čimer se izognemo odpadkom.

UNIKO – pameten zaslon na dotik
Cikli pomivanja in temperature zagotavljajo pravilno sanacijo posode.
Na ta način je zagotovljeno, da so temperature pranja in izpiranja učinkovite pri odstranjevanju umazanije in mikrobov na posodi. Zahvaljujoč zaslonu UNIKO je zelo enostavno videti delovne temperature in preveriti njihovo primernost. Njegove preproste ikone vedno zagotavljajo izbiro najboljšega pomivalnega cikla glede na vrsto pomivanja.

DETERGENTI – izpolnimo certificirani sistem
Naši čistilni izdelki dopolnjujejo certificiran sistem pomivanja, ki odstranjuje več kot 99% bakterij iz posode, in to so temeljni elementi. Izbira kakovostnih izdelkov je temeljno jamstvo za vaše stranke in za vaš pomivalni stroj.

KLEAN LAB: Ho.Re.Ca in še več
Certificiran stroj za zamašitev.

KLEAN LAB je profesionalna naprava za pranje zamašitev, ki je močno prispevala k izbruhu koronavirusa. Zdravstveni delavci, zdravniki, zaposleni v živilski industriji in supermarketih ter analitiki vsak dan prehodijo na tisoče korakov med enim in drugim laboratorijem, zato je nujno zagotoviti najvišjo varnost, ki preprečuje premikanje umazanije in bakterij med različnimi okolji.
Preizkušen in certificiran je tudi pralni sistem KLEAN LAB, ki zagotavlja pranje in sanacijo profesionalne obutve ter odstranjuje več kot 99% bakterij iz zamašitev, dobavljenih zdravstvenemu osebju in zdravstvenim asistentom, laboratorijskim tehnikom in osebju v verigi preskrbe s hrano, vključno s pekarnami, obsežna distribucija, mesnice in slaščičarne.

Kako prispevati k higienskemu in vedno popolnemu pranju.
Kdor uporablja profesionalni pralni sistem, mora vedno upoštevati nasvete in postopke, ki so navedeni v priloženi knjižici za uporabo in vzdrževanje, da zagotovi, da je pomivalni stroj v dobrem stanju in odličnih rezultatov pranja.
Tu je nekaj nasvetov, ki jih lahko vsak dan uporabite v praksi:

Konec dneva izvedite cikel samočiščenja
Zamenjajte vodo v pralnem rezervoarju po vsaki delovni izmeni (vsaj 2/3 krat na dan)
Po izvedbi cikla samočiščenja razstavite in očistite filtre
Razstavite in očistite zgornje in spodnje roke za pranje in izpiranje
Redno preverjajte nivo detergenta in sredstva za lesk v kanticah
Občasno preverjajte delovno temperaturo
Opozarjamo vas tudi, da morate vedno izvajati redno vzdrževanje, ki je označeno z ikono na zaslonu. Operacije mora izvajati specializirano tehnično osebje, ki lahko izda potrdila, ki potrjujejo izvajanje pravilnih operacij.